martinsΑν δεις τη φάτσα του χωρίς να ξέρεις ποιος είναι θα τον περάσεις είτε για part time Άγιο Βασίλη είτε για χαμένο αδερφό του Διονύση Σαββόπουλου. Κι όμως είναι ένα από τα πιο διεστραμμένα συγγραφικά μυαλά που έχουμε γνωρίσει!

Ο τύπος είναι περιπτωσάρα. Έχει τόσο διεστραμμένο (συγγραφικά μυαλό) που δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η επιτυχία του Game of Thrones. Μία επιτυχία που πλέον συναγωνίζεται σε δόξα (αν δεν υπερτερεί) του Τόλκιν και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.
Ο Μάρτιν είναι τόσο ανατρεπτικός όσο δεν φαντάζεται κάποιος που έχει να αιφνιδιαστεί από την εποχή της 6ης αίσθησης. Σε σημείο πλέον να σκέφτεται ότι όποιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι συμπαθής στο κοινό, θα είναι το επόμενο πτώμα.
Η ατάκα του, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πεθάνουν κι άλλοι πρωταγωνιστές ήταν αποστομωτική: “Κανείς δεν θα ζήσει μέχρι στο τελευταίο βιβλίο. Όλοι θα πεθάνουν στο πέμπτο. Το έκτο βιβλίο για είναι μία περιγραφή χιλίων σελίδων χιονοπόλεμου πάνω από τους τάφους”.
Αλλά ας μην μιλήσουμε τώρα για συγγραφικό και τηλεοπτικό του αριστούργημα. Ας πάμε να μάθουμε λίγα πράγματα για το ποιος είναι αυτός ο ψυχάκιας (με την καλή έννοια) δημιουργός του Game of Thrones.

[sociallocker]

Το πλήρες όνομα του είναι George Raymond Richard Martin
Γεννήθηκε στις  20 Σεπτεμβρίουτου 1948 και έχει ύψος  1,68
Είναι συλλέκτης κόμικ, μεσαιωνικών μινιατούρων και διοραμάτων
Έχει στην συλλογή του τα πρώτα τεύχη από τον Spiderman και τους Fantastic Four.
Η νουέλα του «Sandkings» κέρδισε το 1980 το  Hugo Award
Λατρεύει τα RPG
Στην Comic Convention του Σαν Ντιέγκο το 2011 είχε δηλώσει ότι ο αγαπημένος του χαρακτήρας είναι ο Τίριον Λάνιστερ.
Από το 1979 ζει στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό. Μάλιστα στις αρχές του 2013 αγόρασε το  Jean Cocteau Cinema and Coffee House που ήταν κλειστό από το 2006. Μετά την απαραίτητη ανακαίνιση, άνοιξε στις 9 Αυγούστου.
Στις αρχές των 70ς είχε σχέση με την επίσης συγγραφέα φαντασίας Lisa Tuttle μαζί με την οποία έγραψε το Windhaven.
Σε ένα συνέδριο επιστημονικής φαντασίας γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, Gale Burnick. Παντρεύτηκαν το 1975 αλλά χώρισαν το 1979 χωρίς να αποκτήσουν παιδιά.
Στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 παντρεύτηκε την επί χρόνια ερωμένη του Parris McBride σε λιτή τελετή στη Σάντα Φε. Ήταν ζευγάρι από τις αρχές των 80s. Τα δαχτυλίδια που αντάλλαξαν ήταν ειδική κατασκευή από ντόπιους τεχνίτες και ήταν κέλτικου στυλ.
Στις 19 Αυγούστου το 20011 πραγματοποίησαν μία μεγάλη γαμήλια τελετή στο Renovation, το 69ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικής Φαντασίας στο Ρένο στη Νεβάδα για να μοιραστούν τη χαρά τους με τον ευρύτερο κύκλο φίλων από τον χώρο της φαντασίας.
Δεν συμμετέχει σε κανένα social δίκτυο, ούτε καν facebook ή twitter.
Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι μέλη του Wild Spirit Wolf Sanctuary, ένα καταφύγιο για λύκους, στους οποίους τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία, όπως φαίνεται κι από το Game of Thrones.

Δες όλο το άρθρο στο panic 7 που ακολουθεί:

[/sociallocker]