1Gay pride και νεοσκοταδισμός

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς gay για να υποστηρίξει την ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι απλά άνθρωπος. Δεν λέω να είναι προοδευτικός, δεν λέω να είναι ανοιχτόμυαλος, δεν βάζω καμία ανάλογη ετικέτα. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω ξερή την λέξη “άνθρωπος” γιατί έτσι θεωρώ ότι της δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα.

Γιατί έτσι της δίνω σοβαρότητα; Γιατί είναι σαν να μη χαρακτηρίζω “ανθρώπους” τυπάκια σαν τον Άνθιμο. Το ότι φοράει ράσα και ηγείται μιας εκκλησίας όντας διορισμένος από θνητούς συνάδελφους του δεν είναι αρκετό να τον κάνει στα μάτια μου ισάξιο με ένα άνθρωπο.

Ποια η διαφορά του από ένα ρατσιστή;

Επικαλείται την θρησκεία, το Θεό και τις αμαρτίες για να βάλει φρένο στο gay pride της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα απειλεί με έμμεσο τρόπο για επεισόδια αν πραγματοποιηθεί το event, επικαλούμενος τα όσα, λέει, ότι του μετέφερε το… ποίμνιο.

Sorry αλλά εγώ θυμάμαι ότι ο Κύριος του συγχώρεσε όχι μόνο την μοιχαλίδα αλλά ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν. Αν ο μουσιού Άνθιμος έχει κάκαλα και είναι τόσο σίγουρος ότι βαδίζει στο δρόμο του Θεού τότε ο ίδιος ας φωνάξει ότι είναι αναμάρτητος κι ας πετάξει την πρώτη πέτρα. Όχι να κρύβεται πίσω από το… ποίμνιο. Τα πρόβατα δηλαδή που ο ίδιος έχει μαντρωμένα.

Και μιας κι έφερα την κουβέντα στα συμπαθέστατα τετράποδα, να θυμίσω ότι ζουν μόνο για να παρέχουν μαλλί, γάλα και το κρέας τους στον κύρη τους.

Τύποι σαν τον Άνθιμο απειλούν να φέρουν την χώρα αιώνες πίσω και δεν διαφέρουν σε πολλά από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές. Οι gay είναι μόνο ένα λιθαράκι κι αυτή την στιγμή εύκολος στόχος. Θα ζήσουμε σε μία καλύτερη κοινωνία αν αντί να εκφράζουν το είναι τους αρχίσουν πάλι να το καταπιέζουν και να το κρύβουν; Γιατί ας μην γελιόμαστε, γούστα δεν θα αλλάξουν. Απλά θα κρυφτούν και θα γεμίσουν κόμπλεξ.

Μήπως ο κύριος Άνθιμος, ως άλλου τύπου Χρυσή Αυγή, θα ζητά πιστοποιητικό σεξουαλικών φρονημάτων για όσους προσέρχονται σε συσσίτια; Χμ, και μία απορία της στιγμής: Όταν κάποιος δίνει τον οβολό του στην εκκλησία, τον ρωτάει αν είναι straight; Κι αν δεν είναι, τελικά τον δέχεται τον οβολό του;

Και αφού ο Άνθιμος είναι τόσο κατά της ομοφυλοφιλίας τότε γιατί καταδέχεται να βγαίνει σε κανάλια που ανά διαστήματα έχουν αναγάγει gays σε τηλεοπτικά πρότυπα;

Που το πάω; Ότι η υποκρισία απλά περισσεύει.

Επανέρχομαι στην αρχή του άρθρου και το “Δεν χρειάζεται να είναι κανείς gay για να υποστηρίξει την ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης.

Σαν παράδειγμα θα φέρω την Έλενα Παπαρίζου που δεν δίστασε να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο της Lifo φιλώντας μια άλλη γυναίκα πηγαίνοντας κόντρα στην ομοφοβία. Επίσης θα θυμίσω ένα γεγονός ου πολλοί ξεχνάνε: οι περισσότεροι άντρες έχουν απολαύσει έστω μία λεσβιακή σκηνή σε κάποια x-rated ταινία. Αν δεν έχω πρόβλημα με δύο γυναίκες που απολαμβάνουν η μία την ερωτική συντροφιά της άλλης δεν είναι λίγο υποκριτικό να λιθοβολώ όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει ανάμεσα σε άντρες;

Τι; Μου χαλάνε την αισθητική όπως την χαλάνε στον Σφακιανάκη οι Πακιστανοί στα φανάρια; Πρόβλημα μου. Γιατί να πρέπει να επιβάλω το δικό μου γούστο στους άλλους;

Αυτή η επιβολή είναι σκοταδισμός. Να τους περνάμε κι από ιερά εξέταση και μετά να τους καίμε στην πυρά σαν τις μάγισσες στο μεσαίωνα. Να βρούμε ένα ακόμα λόγο να σφαζόμαστε και να κοντραριζόμαστε για να αποσπάται η προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα, αυτά που όλοι ζούμε και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε. Αυτά που μας κάνουν να μαζευόμαστε και ψάχνουμε λύσεις σε άκρα ξεχνώντας ότι σε αυτό τον κόσμο που ζούμε τα πάντα είναι κύκλος.

Related Posts

Leave a Reply