1Οι υπάλληλοι της Βουλής, με ένα κάρο προνόμια (γράφτηκαν τόσες φορές, μην τα ξαναλέμε) έκαναν ένα στεγνό clopy paste της ειρωνικής αφίσας που είχαν βγάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αλλά δυστυχώς η αφίσα αυτή λέει την αλήθεια. Και για τους μεν και για τους δε. Όπως και για πολλούς άλλους που δεν αναφέρονται.
Ναι αγαπητοί υπάλληλοι της Βουλής, φταίτε για την κατάντια της χώρας γιατί ένα μέρος από εσάς είναι αργόμισθοι ή πληρώνονται αδρά για να κάνουν δουλειά που στον ιδιωτικό τομέα θα χαρακτηριζόταν “λάντζα” (και θα αμειβόταν ανάλογα φυσικά) ενώ εκείνοι που πράγματι μπορεί να παράγουν έργο και να ξεκωλώνονται απλά σιωπούν τόσα χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι ότι στα μάτια του νόμου (έστω τυπικά) αυτός που βλέπει το έγκλημα αλλά το καλύπτει δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Γι’ αυτό φταίτε όλοι.
Το ίδιο ισχύει και για τους δημόσιους υπαλλήλους.  Πόσοι είναι οι αργόμισθοι σε ΔΕΚΟ, Δήμους ακόμα και media; Είτε ως μόνιμοι είτε με συμβάσεις; Πόσοι γνωρίζουν αλλά κάνουν την πάπια; Πόσοι θέτουν βέτο και απαιτούν να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς κομπιούτερ γιγαντώνοντας το τέρας της γραφειοκρατίας;
Όχι ότι ανάλογες αδικίες δεν συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά τουλάχιστον εκεί, όταν σφίξουν οι κώλοι τότε την πληρώνει η επιχείρηση και ίσως λίγοι αδύναμοι κρίκοι. Αλλά εντός του ίδιου του μαγαζιού. Δεν παίρνει η μπάλα και τα διπλανά μαγαζιά, πόσο μάλλον τον φορολογούμενο.
Α, τώρα θα μιλήσετε περί φοροδιαφυγής. Μα μπορεί να γίνει φοροδιαφυγή από τον ιδιώτη αν κάνει σωστά την δουλειά του ο εφοριακός;
Το ίδιο ισχύει και για την πολεοδομία, τους γιατρούς και τις μαϊμού αναπηρίες που αρκεί (ή έστω αρκούσε) μία βεβαίωση για να κάνει τα στραβά μάτια και ο ελεγκτής και ένα σορό άλλους κλάδους. Το θέμα είναι ότι όπου κι αν ψάξεις για βρομιά θα βρεις να υπάρχει μία σύνδεση με δημόσιο.
Φυσικά και το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Φυσικά και φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δημιούργησαν ή ανέχτηκαν την λαμογιά. Αλλά για το “φόνο” δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο ηθικός αυτουργός, είναι και ο μπράβος του που εκτελεί.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Αφήστε τις αφίσες και τις διαμαρτυρίες για εκείνους που πραγματικά πλήττονται. Αν και εκείνοι είναι πολύ απασχολημένοι να κάνουν ότι δουλειά μπορεί να τους κάτσει προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην.

Related Posts

Leave a Reply