Σε δημοπρασία, μέσω του οίκου Christies, θα βγει η γραβάτα που έκανε δώρο στον Αλέξη Τσίπρα ο Ματέο Ρέντσι κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιταλία.

Η πώληση της γραβάτας είναι στο πλαίσιο ευρύτερων δημοπρασιών από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον γνωστό οίκο, προκειμένου τα έσοδα να προστεθούν στον λογαριασμό αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, η εντολή του Αλέξη Τσίπρα στους συνεργάτες του, είναι κατά τις επισκέψεις τους στο εξωτερικό να μαζεύουν οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί.

Πολύ αποτελεσματικός και ευρηματικός έχει αποδειχθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης (φήμες θέλουν να είναι ο ίδιος ο εμπνευστής του σχεδίου αυτού) ο οποίος κράτησε το σακουλάκι από τσάι που τον κέρασε ο Άγγλος ομόλογος του Όσμπορν, δύο πετσέτες από το ξενοδοχείο που διέμενε στο Λονδίνο καθώς και μία σειρά από selfies που τράβηξε με φόντο το Big Ben, την γέφυρα και τον πύργο του Λονδίνου.

Βλέποντας, μάλιστα, την ξαφνική απήχηση που έχει στον γυναικείο πληθυσμό, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διαθέσει σε δημοπρασία και την οδοντόβουρτσα του!