Δημιουργικός πυρετός προετοιμασίας στο ατελιέ mariaDiamanDi καθώς οι σπουδαστές του ετοιμάζουν την πρώτη τους εικαστική έκθεση.

Το ατελιέ ραπτικής Μαρία Διαμάντη λειτούργησε για πρώτη φορά στον Κεραμεικό γύρω στο 1934 ως ένα κλασσικό μοδιστράδικο της εποχής. Η ιδιοκτήτρια του, Μαρία Διαμάντη, κατασκευάστρια ρούχων και καπέλων, λόγο της μεγάλης εμπειρίας της και της διάθεσης της να μεταδώσει τις γνώσεις της, ιδρύει –παράλληλα με τις δραστηριότητες του ατελιέ- τη σχολή κοπτικής–ραπτικής Μαρία Διαμάντη από την οποία, στα χρόνια που λειτούργησε, αποφοίτησε πολύ μεγάλος αριθμός σπουδαστριών.

Πολλά χρόνια μετά, το 2012, η εγγονή της, Μαρία Διαμάντη, έχοντας κάνει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο του ενδύματος, η οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει σπουδές και 10 χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε σχολές μόδας, επανιδρύει το ατελιέ με την επωνυμία mariaDiamanDi στο οποίο κατασκευάζει, αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας, ρούχα μοναδικά, σχεδιασμένα και ραμμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται. Χωρίς να υπολογίζει σεζόν, αντιμετωπίζει το κάθε ρούχο ως μοναδικό έργο τέχνης, δημιουργία ανθεκτική στο χρόνο και στις εναλλαγές των τάσεων.

Το 2013 το ατελιέ γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του εγκαινιάζοντας τα ” μαθήματα δημιουργίας ενδυμάτων και αξεσουάρ μόδας και θεάτρου”. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, μεγάλος αριθμός ανθρώπων παρακολούθησε μαθήματα κατασκευής πατρόν, ραπτικής, κατασκευής καπέλων και αξεσουάρ, θεατρικής μάσκας, σχεδίου μόδας, κεντήματος και μακραμέ, ιστορίας κοστουμιού και υφασματολογίας.

Θέλοντας αυτή την πρώτη επαφή τους να τη μοιραστούν με το κοινό και να εξηγήσουν το διαφορετικό πια τρόπο που αντιμετωπίζουν το κοστούμι και το αξεσουάρ εφόσον ήρθαν σε επαφή με τη δημιουργία και την ιστορία του, διοργανώνουν εικαστική έκθεση με θέμα ‘’το κοστούμι ως μορφή τέχνης με εναλλακτικές ή μη πρώτες ύλες’’. Καπάκια αναψυκτικών, ρέλια, ζαχαρωτά, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να μετατρέψουν το κοστούμι -ρούχο, καπέλο- από απλό αντικείμενο καθημερινής χρήσης σε καμβά καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή 25 Απριλίου από τις 8.00 μμ έως τις 11.00 μμ στο ατελιέ mariaDiamanDi, Μαραθώνος 31, 10435, Κεραμεικός με ελεύθερη είσοδο.

mariad (1)

mariad (4)

Related Posts