Γιατί τόση έκπληξη για τη μικρή Μαρία;

Λίγες εβδομάδες αφότου η δημοσιογραφική πιάτσα έπεσε από τα σύννεφα με τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, τις τελευταίες μέρες ξανακάνει ελεύθερη πτώση με αφορμή την μικρή Μαρία.

Το ξανθό κορίτσι που βρέθηκε στα χέρια τσιγγάνων και αποδεδειγμένα δεν αποτελεί βιολογικό παιδί κανενός εκ του ζευγαριού που το παρουσίαζε ως δικό του (το τεστ DNA απέκλεισε την περίπτωση η μάνα να “φυστικώθηκε” με κάποιο ξανθό γαλανομάτη ή ο πατέρας να “πέτσωσε” κάποια Σουηδέζα τουρίστρια) έγινε μέγα θέμα.

Όχι ότι δεν είναι σοβαρό θέμα αλλά όχι και να μας σοκάρει. Όχι να μας προκαλεί εντύπωση. Όχι και να σκεφτόμαστε “μα γίνονται αυτά;”

Δεν ξέρανε, δημοσιογράφοι και πολιτικοί φορείς, πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να δηλώσει ένα παιδί; Δεν ξέρανε πώς ζουν και πως λειτουργούν οι περισσότεροι τσιγγάνοι;

Σε λίγο θα… εκπλαγούμε αν μάθουμε ότι διακινούν και παράνομα προϊόντα, ότι δεν κόβουν αποδείξεις, ότι φοροδιαφεύγουν ασύστολα… Και αναφέρομαι μόνο σε αυτά που γνωρίζει όλος ο ντουνιάς.

Η μικρή Μαρία ανάμεσα στο ζευγάρι τσιγγάνων που την παρουσίασαν ως παιδί τους

Η μικρή Μαρία ανάμεσα στο ζευγάρι τσιγγάνων που την παρουσίασαν ως παιδί τους

Η μικρή Μαρία σώθηκε κυρίως από μία ζωή μέσα στην βρομιά και την επαιτεία που μεγαλώνοντας θα την έκανε μία ακόμα γύφτισσα. Τα περί εξώθησης στην πορνεία ή στο εμπόριο οργάνων (που είναι φυσικά στην σφαίρα των υποθέσεων για να γίνει ακόμα πιο δραματικό και πιασάρικο το story) τα βλέπω κάπως τραβηγμένα. Όχι ότι είναι απίθανα, αλλά μου ακούγονται κάπως too much ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για την δεύτερη περίπτωση ενώ για την πρώτη, ε, όπως και να το κάνουμε οι τσιγγάνες δεν φημίζονται για την καριέρα τους στην πορνεία.

Η περίπτωση του εμπορίου (προς υιοθεσία) είναι ίσως το πιο πιθανό από τα σενάρια που έπαιξαν.

Αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν με το δράμα του κοριτσιού. Του ενός. Με τα δεκάδες άλλα που πιθανότατα να υπάρχουν τι γίνεται; Θα κάνουν έρευνες; Πέρα από τα άλλα 10 μη βιολογικά παιδιά του ζευγαριού θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και σε άλλες οικογένειες; Ή μήπως το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν το μοναδικό;

Οκ, είχαμε θέαμα για ακόμα μία φορά. Οι δημοσιογράφοι κάλυψαν τον τηλεοπτικό χρόνο, η κυβέρνηση βάζει ένα ακόμα αυτοπαράσημο στο κατά δήλωση της success story της και όλοι είναι ευτυχισμένοι.

Related Posts